Ova web-stranica koristi kolačiće.
Kolačiće upotrebljavamo kako bismo sačuvali status vaše korpe i listu pregledanih proizvoda.
Nastavkom korišćenja naših internet stranica vi prihvatate našu upotrebu kolačića.

Saznajte više

  Kategorije

  BK FUGOMAL 2/1

  Šifra artikla: 996863


  Cena

  Od: 565,00 RSD/KOM

  Do: 845,00 RSD/KOM

  (Sa PDV-om)

  (0,00/5,00)

  Opis

  PRIMENA
  Visokokvalitetna, vodoodbojna masa za fugovanje keramickih i staklenih plocica, kao i ploca od veštackog i prirodnog kamena, na horizontalnim i vertikalnim površinama. Namenjena za fuge širine do 10 mm, za unutrašnju i spoljašnju upotrebu. Otporna na nastanak budi. Dostupna u 24 nijanse.

  PRIPREMA I NANOŠENJE
  Pre nanošenja fug mase fuge treba ocistiti od ostatka lepka i prašine. U slucaju visokoupojnih plocica i prilikom rada na visokim temperaturama pokvasiti fuge 1 h pre fugovanja. Priprema se vrši postepenim dodavanjem mase u oko 28% vode, uz stalno mešanje do potpune homogenizacije. Pripremljenu masu upotrebiti u roku od 1 sata. Nanošenje se vrši gumenom gletericom, pod uglom od 45°, tako da fuga bude dobro ispunjena masom za fugovanje. Nakon 20-30 min, kada masa površinski ocvrsne, plocice prebrisati vlažnim sunderom u smeru dijagonalnom na postavljene plocice, a zatim ispolirati suvom krpom. Podne plocice su prohodne najmanje 8 sati nakon fugovanja, pri sušenju na normalnim uslovima. Za detaljna uputstva pogledati tehnicki list proizvoda.

  TEMPERATURA PRIMENE
  Od +5°C do +25°C. Visoka vlaga i niske temperature mogu produžiti vreme ocvršcavanja mase za fugovanje.

  NAPOMENA
  U slucaju fugovanja poroznih plocica preporucuje se probno fugovanje. Ukoliko lepak nije dovoljno suv postoji mogucnost mestimicne promene boje fug mase. Fug masa nije pogodna za prirodan kamen podložan promeni boje.

  POTROŠNJA
  Oko 0,3-0.8kg/m˛, zavisno od širine fuga i velicine plocica.

  ROK TRAJANJA I SKLADIŠTENJE
  24 meseca u originalnom pakovanju u suvoj prostoriji na paletama.

  PAKOVANJE
  2 kg.

  Kalkulator potrošnje

  Potrebno Vam je ovog proizvoda

  Opcije proizvoda